Category style not found
Category specifikace not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category robots.txt not found
Category autodiscover not found
Category robots.txt not found
Category autodiscover not found
Category .well-known not found
Category autodiscover not found
Category robots.txt not found
Category katalog not found
Category katalog not found
Category katalog not found
Category autodiscover not found
Category robots.txt not found
Category autodiscover not found
Category bc not found
UPOZORNĚNÍ:

Vážení zákazníci, ve státní svátky 1. a 8. května budou všechny naše pobočky uzavřeny, ale stále je pro Vás otevřena výdejna na Smíchově a to od 7.00 do 20.00. Děkujeme za pochopení.

Velkoobchod a registrace
253 253 254
Po–Pá: 7:00 – 18:00, So: 7:00 – 13:00
Název nebo číslo produktu, kategorie...
0
Porovnávač
0Košík
ÚvodVelkoobchod a registraceAkceProdejny a kontaktyVše o nákupuBlogKariéraO společnosti
Kategorie produktů
Název nebo číslo produktu, kategorie...
Název nebo číslo produktu, kategorie...
K&V ELEKTRO
Je lepší si koupit vrtačku s příklepem nebo bourací či kombi kladivo?

Je lepší si koupit vrtačku s příklepem nebo bourací či kombi kladivo?

Žádný univerzální nástroj na všechno neexistuje. Je lepší AKU vrtačka nebo bourací či vrtací kladivo? Rozhodněte se, pro jaký druh práce budete nářadí používat a jak často ho budete potřebovat. Pokud budete chtít vrtat i do zdi, pořiďte si vrtačku s příklepem. Na beton nebo odsekávání kachliček je lepší bourací kladivo.

Na co se hodí příklepová vrtačka

Běžná vrtačka se hodí pro precizní práce, která tak bude vypadat čistě a profesionálně. Špatný výběr nářadí a nepřesnost vrtání může vést k poškození vrtaného materiálu, typickým příkladem toho je provrtání perlinky, čímž se viditelně poničí fasáda domu, nebo prasknutí dlaždiček třeba v koupelně. AKU vrtačka s příklepem se používá k vrtání do zdi, stropu nebo podlahy. Příklepová vrtačka zvládne i cihly a tvrdší materiály za předpokladu, že používáme kvalitní vrtáky.

AKU vrtačka DeWALT DCD796D2 18V s příklepem

Vrtačky bez příklepu slouží ke skládání nábytku a vrtání do plastu nebo měkkých kovů. Některé vrtačky mají i funkci automatického přísvitu v místě vrtání/šroubování, což při práci zajisté oceníte. Ne vždy u sebe máte čelovku.

AKU vrtačka s baterií je o něco těžší, ale můžete ji použít pohotově. Jestliže vrtačku používáte často k práci nebo jednoduše nechcete řešit zavazející kabely a hledat přístup k elektrice, udělejte si radost pořádnou AKU vrtačkou, která funguje na nabíjecí baterie. Akumulátory si pořiďte minimálně dva. Zatímco budete pracovat, druhá baterie se vám bude nabíjet.

Mezi zákazníky jsou velmi oblíbené AKU vrtačky BOSCH, speciálně z modré profesionální řady. Spoléhat se nemusíte nejenom na německé značky, v čele vedou i AKU vrtačky MAKITA. Rozhodně neurazí ani DeWALT.

Ušetřete si síly s kombi kladivem

Problém nastane v případě, pokud máte vrtat do betonu nebo kamene. Nejeden z nás se již zoufale snažil vyvrtat díry třeba do panelu nebo ve sklepě do kamene s obyčejnou vrtačkou, protože zkrátka nebylo nic jiného po ruce. V tomto případě si usnadníte práci koupí bouracího kladiva. Bourací a sekací kladiva mají mnohem větší sílu než běžná vrtačka a projdou snadno skrze tvrdé materiály jako beton, železobeton nebo panel, hodí se i pro sekání drážek do zdiva apod.

Bourací či sekací kladivo funguje na pneumatický nebo elektropneumatický mechanismus, který vytváří silné údery bez otáčení vrtáku. Vrtací kladivo umožňuje rotaci vrtáku s příklepem, díky čemuž se s ním do betonu vrtá jako do másla.

Koupit si můžete i všestranné kombinované kladivo, u kterého si můžete zvolit funkci vrtání s příklepem, vrtání bez příklepu nebo sekání, kdy se vrtáky a sekáče upínají nejčastěji přes systém SDS plus. Nekvalitní upínací hlavy se u bouracích kladiv často opotřebují. Proto doporučujeme vybírat si kvalitní značky, symbolem kvality je BOSCH a Makita.

AKU bourací kladiva x bourací kladiva k zapojení do elektřiny

Pro vykružování, bourání zdí a těžké stavební práce jsou vhodná kladiva se zapojením přes kabel do elektriky, což je stejné jako např. u drážkovací frézy. Naproti tomu se AKU bourací kladiva se vzhledem k tomu, že mají silný výkon a omezenou výdrž, hodí především na dodělávky. AKU bourací či vrtací kladiva se hodí především pro přisekávání a vrtání. Můžete jimi upravit otvor pro zásuvku, provrtat se do stropu z panelu během montáže světel apod.

AKU bourací kladivo BOSCH

Vrtáky

Výběr správného vrtáku hodně ovlivní kvalitu práce, její efektivitu i bezpečnost.  U vrtání do dřeva, plastu nebo měkkého kovu je potřeba vypnout příklep, jinak byste vrtáky mohli zničit. Na našem e-shopu si také můžete vybrat mezi vrtáky do železavrtáky do zdi a betonu, vrtáky do železavrtáky do plechu a plastu.

Sada bitů a vrtáků 35dílná

Školený personál na pobočkách

21 poboček a přes 10000 výdejních míst v ČR

Široký sortiment ihned k odběru

Aktuality
10x více bodů za dubnové nákupy!

31.3.2024
Když nakoupíš vybrané značky, Tvé body se Ti zdesetinásobí!
Přijď si k nám pro tipovací lístek a zkus své štěstí!
Zobrazit všechny

© 2024