Category .well-known not found
Category icon.png not found
Category icon.png not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category icon.png not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category icon.png not found
Category robots.txt not found
Category icon.png not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category katalog not found
Category autodiscover not found
Velkoobchod a registrace
253 253 254
Po–Pá: 7:00 – 18:00, So: 7:00 – 13:00
Název nebo číslo produktu, kategorie...
0
Porovnávač
0Košík
ÚvodVelkoobchod a registraceAkceProdejny a kontaktyVše o nákupuBlogKariéraO společnosti
Kategorie produktů
Název nebo číslo produktu, kategorie...
Název nebo číslo produktu, kategorie...
K&V ELEKTRO
Rolls-Royce mezi solárními systémy

Rolls-Royce mezi solárními systémy

Je možné postavit fotovoltaickou elektrárnu rychle a jednoduše? Lze ji nastavit tak, aby fungovala maximálně efektivně, byla nezávislá na distribuční síti a mohla se v případě potřeby rozšířit? Na všechny otázky odpovídáme ano!

V tomto článku vám představíme ALL in ONE řešení v podobě již vybavené a nakonfigurované rozvaděčové skříně Victron Energy SW POWER II, doplněné o baterie značky WINSTON.

Od elektrikáře často slýcháme, že fotovoltaická elektrárna je ve své podstatě skládačka, která ale může kde komu zamotat hlavu. V našem sortimentu naleznete novinku v podobě ALL IN ONE řešení, ke kterému připojíte pomocí solárních kabelů panely z jedné strany a z druhé strany bateriové úložiště. Žádné složité konfigurace a nastavování, propočítávání kolik jističů je potřeba apod. Zní to snadno, že?

Jedním z klíčových prvků fotovoltaického systému jsou střídače a baterie. Mezi přední výrobce těchto zařízení se řadí společnost Victron Energy, neboť jejich produkty, střídače a baterie, umožňují efektivněji využít solární energii. Česká společnost SW POWER uvádí na trh novou sestavu - plně vybavenou rozvaděčovou skříň pro fovotoltaiku s technologií Victron Energy II, která se navíc od první řady liší až 50 % efektivitou chlazení. Rozvaděč SW POWER II je již nakonfigurován, a tím pádem předpřipraven pro elektrikáře. Ten zařízení už pouze zapojí, ale odpadá mu práce s konfigurací systému.

Můžete si tak postavit plně asymetrickou 3-fázovou hybridní solární elektrárnu s pomocí ALL in ONE systému. K čemu nám to ALL in ONE řešení vlastně bude a jak se tento systém odlišuje od levnějších výrobců, jejichž hlavním benefitem je nízká cena?

V následujících odstavcích si představíme čtyři nesporné výhody technologie Victron. První výhodou je jednoduchost instalace. Zadruhé, systém Victron se umí automaticky přepínat na off grid režim odebírání elektřiny z bateriového úložiště v případě výpadku proudu. Sestava tří samostatných střídačů spolu s nejkvalitnějšími bateriemi na trhu dokáže využít vyrobenou energii na maximum a v případě potřeby se může o další střídače a baterie rozšiřovat.

Nezávislost na distribuční síti

Systém Victron Energy SW POWER II patří mezi krátkodobé ostrovní neboli black-out systémy. Znamená to, že systém je za normálního provozu připojen k síti. Pokud dojde k výpadku elektrické energie ze sítě nebo poruše v distribuční síti, může váš systém stále pokračovat v dodávání elektřiny z baterií.  Systém se též umí nastartovat sám pouze ze slunečního svitu, tzv. startem z nuly.

Váš dům tak nezaznamená přerušení dodávky proudu ze sítě včetně těch nejcitlivějších spotřebičů. To je možné díky zálohování celého domu a třífázových spotřebičů, což je pro back-up systémy obtížně splnitelné.

Maximální využití vyrobené energie

Střídač přeměňuje stejnosměrný proud (DC) generovaný solárními panely na střídavý proud (AC), který lze snadno použít pro napájení domácnosti. Tento proces je optimalizován tak, aby se minimalizovaly ztráty energie a zajistilo se efektivní využití každého paprsku slunce.

Systém Victron Energy SW POWER II je sestaven ze tří samostatných měničů. Tak se může každá fáze napájet. Proto může být výkon střídače dimenzován tak, aby vaše domácnost ani nemusela zaznamenat výpadek proudu. Maximální využití vyrobené energie pro vlastní spotřebu domácnosti znamená větší úsporu a rychlejší návratnost investice.

Rozšiřitelnost systému

Systém Victron Energy SW POWER II je přizpůsoben pro navýšení kapacity solární elektrárny. Můžete tedy rozšířit systém o další střídače nebo bateriové úložiště. To, že je systém neomezitelně rozšiřitelný, poskytuje velkou výhodu. Často se stává, že lidé si pořídí fotovoltaickou elektrárnu s nižší kapacitou, a posléze zjistí, že by se jim hodila větší kapacita solární elektrárny pro maximální využitelnost solární energie. Se systémem Victron vám tato starost odpadá. Rozšiřitelnost systému se také hodí např. pro rodinné domy, ve kterých se plánují přístavby.

Snadná správa a monitorování

Victron Energy SW POWER II nabízí širokou škálu monitorovacích a řídicích nástrojů, které vám umožní snadno sledovat a spravovat váš fotovoltaický systém. Můžete si prohlížet aktuální výkon, stav baterií a další důležité informace prostřednictvím mobilní aplikace nebo webového rozhraní. To vám umožňuje efektivně řídit váš systém a optimalizovat jeho výkon.

Baterie WINSTON – nejlepší na trhu

Baterie systému je sestavena z článků WINSTON, které představují nejlepší lithiové baterie na trhu. Poskytují extra dlouhou životnost a drží svou kapacitu i po mnoha tisících cyklech. Navíc nemají nežádoucí paměťový efekt.

Příklad fotovoltaické elektrárny

Sestavili jsme pro vás příklad hybridní solární elektrárny, která využívá systém ALL in ONE, neboli vše v jednom.          Solární elektrárna s plně vybavenou rozvaděčovou skříní Victron Energy SW POWER II může obsahovat:

Solární panely 500Wp (16ks) + solární sestava SW Power 2. generace SWP TP II 9kVA 2X150/100 + úložiště SWP II 10kWh 200Ah + černý a červený solární kabel (obojí 40 m) + solární konektor - vidlice a spojka (obojí 16 ks).

Spolehlivost značky

Společnost Victron Energy se s více než 40 lety zkušeností stala důvěryhodným partnerem pro miliony zákazníků po celém světě. Velice dbá na kvalitu použitých materiálů a pečlivě dohlíží na vlastní výrobu v Nizozemí. Victron dále zřídil dohledové centrum, online monitoring, záruční a pozáruční servis po celé České republice.

Celkově lze říci, že fotovoltaické systémy se střídačem Victron Energy SW POWER II a bateriemi WINSTON představují technologicky nejvyspělejší způsob využití solární energie. 

Školený personál na pobočkách

21 poboček a přes 10000 výdejních míst v ČR

Široký sortiment ihned k odběru

Aktuality
10x více bodů za dubnové nákupy!

31.3.2024
Když nakoupíš vybrané značky, Tvé body se Ti zdesetinásobí!
Přijď si k nám pro tipovací lístek a zkus své štěstí!
Zobrazit všechny

© 2024