Category 120x120.png not found
Category 120x120.png not found
Category autodiscover not found
Category v3 not found
Category script.js not found
Category autodiscover not found
Category icon.png not found
Category .well-known not found
Category icon.png not found
Category icon.png not found
Category icon.png not found
password.error.userNotFound
Category autodiscover not found
Category icon.png not found
Category katalog not found
Category sitemap.xml not found
Category robots.txt not found
Category 308 not found
Category icon.png not found
Category robots.txt not found
UPOZORNĚNÍ:

Vážení zákazníci, ve státní svátky 1. a 8. května budou všechny naše pobočky uzavřeny, ale stále je pro Vás otevřena výdejna na Smíchově a to od 7.00 do 20.00. Děkujeme za pochopení.

Velkoobchod a registrace
253 253 254
Po–Pá: 7:00 – 18:00, So: 7:00 – 13:00
Název nebo číslo produktu, kategorie...
0
Porovnávač
0Košík
ÚvodVelkoobchod a registraceAkceProdejny a kontaktyVše o nákupuBlogKariéraO společnosti
Kategorie produktů
Název nebo číslo produktu, kategorie...
Název nebo číslo produktu, kategorie...
K&V ELEKTRO
Co nesmí chybět ve vybavení elektrikáře

Co nesmí chybět ve vybavení elektrikáře

Představte si, že jste elektrikář a jdete na zakázku instalovat zásuvky. Není výjimkou, že vás na denní bázi pořád něco překvapuje, třeba zazděný montážní otvor. Co všechno budete potřebovat k práci?

Elektrika je všude kolem nás. Se stálým rozvojem moderních technologií je však důležité klást do popředí především bezpečnost práce podle normy ČSN EN 50110-2 ED.3 (343100) -Obsluha a práce na elektrických zařízeních. Samotné nářadí tak musí splňovat aktuální podmínky a normy pro bezpečnost práce. „Kromě toho kvalitní nářadí přispívá k efektivitě práce a dosažení lepších výsledků,“ potvrzuje náš technik Andrej.

Izolované nářadí

Žádný elektrikář ji nechce při práci dostat, natož se přímo usmažit. Proto je tolik důležité kupovat izolované nářadí s certifikací VDE (Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik e.V., v překladu Německý svaz pro elektrotechniku, elektroniku a informační technologie). Organizace VDE testuje a certifikuje izolované nářadí pro bezpečné použití při pracích na elektrických zařízeních nebo obvodech s napětím až do 1000 voltů. Tak se zvýší bezpečnost použití vašich izolovaných kleští či šroubováků apod. na maximum.

Krimpovací kleště

„Kabely se dají holit i odizolovacím nožem, ale práci si můžete výrazně ušetřit krimpovacími kleštěmi neboli krimpovačkami, ještě lépe nůžkami. Zatímco kleště, u kterých jdou při svírání čepele přes sebe, kabel rozmáčknou a poruší, nůžky provedou čistý řez,“ radí Andrej. Každý je však zvyklý na něco jiného a preferuje odlišný způsob práce.

Zkoušečka napětí

Zkoušečka napětí či VDE testovací pero je naprosto nezbytný nástroj pro detekci a identifikaci kabelů, určení fáze, testování zásuvek a kontrolu průběhu napětí. Bezkontaktní zkoušečky navíc umožňují měřit napětí bez nutnosti fyzického kontaktu např. se spotřebičem a výrazně usnadňují práci. „Pro určení napětí nemusíte vodič holit ani nic odpojovat,“ potvrzuje Andrej. Existují více či méně jednodušší nebo složitější druhy zkoušeček. Co každého elektrikáře potěší, je legendami opředená zkoušečka Fluke zahrnující sled fází.

Zkoušečka FLUKE T130/VDE 12..690V

AKU nebo elektrická vrtačka

Vrtačka je základ k vrtání otvorů pro kabely a vodiče, elektroinstalačních krabice, průchodky, podpěry, lišty apod. „Pro lepší mobilitu je vhodné popřemýšlet o AKU vrtačce, protože vrtat budete potřebovat i na hůře dostupných místech,“ říká Andrej. Nářadí navíc používáte převážně na provrtání, přisekávání apod., nebouráte jím zdi ani nic podobného. Může stát, že budete potřebovat vrtat do betonu, na což se hodí bourací kladivo. Jeden z nejdůležitějších parametrů u vrtačky by mělo být pohodlí. Vyplatí se vybírat radši lehká zařízení, přeci jenom ji máte v ruce celkem často. K vrtačce patří také vysavač, což se hodí k tomu, aby vám nepadal prach do obličeje.

Aku vrtačka Bosch GSR 180-LI 18V 2x aku Li-Ion

Rozšířená výbava

Není elektrikáře, který by si v kapse nenašel zbylou WAGO svorku nebo hmoždinku, které se hodí mít v zásobě stejně jako třeba spojky Scotchlok, smršťovací bužírky s lepidlem, vodováhy, izolační pásky, ochranné pomůcky, nulovací můstky a drahné množství stahovacích pásek, speciálně pro detailisty. Nezapomeňte také na protahovací pero.

Hodně prací se také vykonává na štaflích u stropu, nebo se musí lézt po žebříku třeba na střechu. Zvláště ve starších bytech a budovách zaručeně pomůže hledačka kabelů, pokud tedy není lepší rovnou omítku odstranit úplně. Pro přehledné značení kabelů využijete také štítkovač.

Školený personál na pobočkách

21 poboček a přes 10000 výdejních míst v ČR

Široký sortiment ihned k odběru

Aktuality
10x více bodů za dubnové nákupy!

31.3.2024
Když nakoupíš vybrané značky, Tvé body se Ti zdesetinásobí!
Přijď si k nám pro tipovací lístek a zkus své štěstí!
Zobrazit všechny

© 2024